Familierådgivning og -terapi

Langt de fleste forældre kender til at forældreskabet både kan være kilde til den største afmagt og den største glæde. Som forælder opstår der ofte situationer, hvor man er i tvivl om, hvad der er det rigtige at gøre. Jeg kan hjælpe dig på vej med dét, der lige præcis udfordrer dig i dit forældreskab – stort som småt.

Dét du gerne vil se vokse, må du nære.

Vores families trivsel er fundamentet i vores liv, og det er vigtigt at vores familieliv fungerer for at vi har det godt og føler livsglæde.

Når vi som forældre tør gå forrrest og stå ved, når livet er svært, giver vi vores børn nødvendige redskaber til at håndtere udfordringer og svære følelser i stedet for at gå udenom. Det hele starter nemlig med os selv; Børn vil gerne samarbejde med deres forældre, og derfor bliver børnene med deres adfærd et spejl på, hvordan samspillet i familien fungerer. Når vi forstår dét, kan vi nemmere se på dem med anerkendende og milde øjne og få øje på at der er mening med galskaben, og det er med ungangspunkt i dén viden, at vi kan styrke sammenholdet og kvaliteten af samspillet i familien.

På den ene side har det aldrig været så let at få fat i informationer om børneopdragelse og hvad der er godt for børn, men på den anden side har det for mange aldrig været så svært at navigere i al den information, da mange af os ikke har erfaring med hvordan vi omsætter den viden til praksis. Mange af os ønsker at gøre det på en anden måde end vores forældre, da tiderne er skiftet, derfor kan det være en fordel at få hjælp til at finde familiebalancen og blive støttet i at være en autentisk og personlig forælder. Ofte er det kun små justeringer der skal til for at skabe en mærkbar effekt. 

Familieterapi og rådgivning kan ses som en håndsrækning til familien og en gave til både forældre og børn. Det kan være med til at skabe større forståelse for dig selv og dine omgivelser og/eller skabe afklaring omkring en konkret udfordring. Det kan også være et spørgsmål du gerne vil stille mig som famillieterapeut, da det kan være en fordel at få et svar af en professionel som ikke har personlige aktier i jeres familie. Når man kan mærke sig selv, har man et godt udgangspunkt for at forstå sine omgivelser og fremstå mere autentisk i kontakten, og i den helende proces vil nye muligheder og ressourcer dukke op. 

Ikke to familier er ens, og du er hjerteligt velkommen uanset hvordan din familie ser ud, og hvad du kommer med.