ensomhed, ensom, alene, udenfor fællesskabet, mobning, sociale medier, kærestesorg, freak, anderledes

Det kan være svært at tale om ensomhed, fordi du måske frygter at du er den eneste der har det sådan. Som ung kan det være ekstra svært og sårbart at føle sig alene, bl.a. fordi du har mange valg du skal tage stilling til, du er ved at finde ud af hvem du er. Det kan være du kan nikke genkendende til at det er svært at stå ved dig selv og sætte ord på alt det der foregår indeni. For hvad sker der hvis de andre ikke kan lide dig som du er? så bliver frygten for at være dig selv altoverskyggende.

Måske tænker du at du nok er den eneste som har det sådan? og at det derfor er svært at finde andre at betro dig til. Ensomhed handler nemlig ikke kun om at være alene. Man kan sagtens være alene uden at føle sig ensom. Det handler langt mere om følelsen af ikke at blive set som du er.


Måske kender du til at føle dig uden for fællesskabet, selvom du er sammen med en masse mennesker, fx alene til festen, i byen, på skolen osv.  Det at være alene kan vælges til, mens ensomhed er en ufrivillig, indre tilstand, som gør ondt.

Der kan være mange grunde til ensomhed. Når man er ensom, kan man føle sig svigtet eller udelukket fra et fællesskab, som man gerne vil tage del i. Det kan være du føler dig svigtet, har svært ved at sætte ord på hvad du føler, din bedste ven er flyttet, din kæreste har slået op, det er svært at tale med dine forældre osv.

Det kan også være, at du føler en dyb ensomhed uden at vide hvorfor.


Måske synes du det er pinligt ikke at lykkedes socialt. Og måske har ensomheden gjort det svært for dig at have tillid til andre? Det er nemlig ofte sådan at vi ofte lukker os omkring os selv, når vi får for mange dårlige oplevelser i bagagaen, og det kan gøre os endnu mere ensomme.

På den måde kan ensomheden fastholdes og forværre følelsen af ensomhed, fordi du naturligt vil beskytte dig selv for yderligere oplevelser af ikke at blive set som du er. 

Jeg giver dig en mulighed for at få et frirum, hvor du ikke behøver at leve op til noget bestemt. Du er velkommen uanset hvem du er og hvad du kommer med.